dinsdag 28 april 2009

De griep voorkomen

TIP 1: Inentingen
Allereerst is het verstandig om jaarlijks een inenting tegen de griep te nemen. Hoewel inenten niet tegen alle vormen van de griep een bescherming biedt, verkleint dit wel de kans. Zeker voor kinderen, senioren of mensen met een ziekte/aandoening is het verstandig zich extra tegen de griep te wapenen. Raadpleeg wel van te voren de doktor. Om extra kans op de griep te voorkomen, is het verstandig familieleden ook in te inenten tegen de griep.

TIP 2: De keuken
Wie de griep geen kans wil geven, moet ook in huis de benodigde maatregelen treffen. De keuken is een goed punt om te beginnen. Geef de griep in de keuken geen kans! Werk met schoon materiaal op een schoon blad. Snij geen fruit of groenten met dezelfde messen op dezelfde plank waar u het vlees op bereid. Gebruik geen vaatdoeken dubbel en ververs het dweiltje ook dagelijks. Bacteriën verzwakken uw immuunsysteem en maken u kwetsbaar voor de griep. Wie schoon werkt verlaagt de kans op de griep.

TIP 3: Schoonmaak
Deze tip geldt voor zowel de keuken als de rest van uw huis. Houd u huis schoon en zorg dat bacteriën zich niet kunnen verspreiden. Wie de bacteriën en dus de griep echt buiten wilt houden, maakt schoon met desinfecterende schoonmaakmiddelen en bleek. Om de griep nog beter tegen te gaan is een stoomreiniger een optie. Geen bacterie die nu nog een kans krijgt!

TIP 4: Schoonmaak vervolg
De bacteriën verspreiden zich sneller op plaatsen waarvan veel mensen gebruikmaken. Wie de griep buiten houden wilt, zorgt dat deze plaatsen schoonblijven. Houd toilet en badkamer goed schoon. Voorkom de griep, een stap verder: Maak ook deurknoppen, afstandbedieningen en telefoons extra schoon. Deze kunnen vuiler zijn dan uw wc en dus een broedplaats voor bacteriën, die de kans op griep weer vergroten.

TIP 5: Hygiene
Voorkom de griep door jezelf schoon te houden. Draag kleding niet meer dan 2 dagen (onderkleding een dag). De kans op griep wordt vergroot door bacteriën. Houd een hand voor de mond met niezen en was uw handen. Was u handen sowieso met regelmaat. Probeer ook veel contact met ogen neus en mond tegen te gaan. Dit zijn namelijk plaatsen vanwaar de griep om zich heen slaat.

TIP 6: Afweersysteem
Even belangrijk in het tegengaan van griep door bacteriën te doden, is het hebben van voldoende slaap. Neem voldoende rust en zorg dat het immuunysteem optimaal functioneerd. Eet voldoende groente en fruit en eet gevarieerd. Zorg ook voor voldoende drinken.

TIP 7: anti-griep middelen
Hoewel u vele mogelijkheden heeft in het tegengaan van de griep, kan de griep altijd een van uw huisgenoten raken. Raadpleeg zo snel mogelijk een doktor. Er zijn namelijk middelen op de markt, die de griep in een beginstadium nog tegengaan.

1 opmerking: