maandag 4 mei 2009

Mexicaanse griep: 22 doden en 568 zieken in Mexico

De Mexicaanse griep heeft in Mexico al 22 doden gemaakt en nog 568 andere mensen besmet. Dat is de jongste balans die werd meegegeven door de minister van Gezondheid José Angel Cordova. Er werden meer dan 1.500 analyses uitgevoerd. De kans is groot dat het WHO in de komende uren of dagen beslist om naar de hoogste alarmfase 6 over te schakelen. Dan is er officieel sprake van een pandemie.

De Wereldgezondheidsorganisatie maakt in een nieuwe balans op haar website melding van 985 bevestigde gevallen van besmetting met de Mexicaanse griep. De epidemie heeft volgens de organisatie wereldwijd 20 landen getroffen.

Mexico

Vijftien dodelijke slachtoffers zijn vrouwen, en twintig zijn afkomstig uit de hoofdstad van Mexico of uit de dichte omgeving, heeft de minister verduidelijkt. Het laatste overlijden dateert van 29 april. De vorige balans sprak nog van 19 doden en 487 besmette patiënten in Mexico, dat wordt beschouwd als het epicentrum van het virus A H1N1.

Europa
In Europa zijn 77 besmettingen in tien landen, waarvan veertig in Spanje en twintig in Groot-Brittannië. Duitsland meldt acht ziektegevallen, Frankrijk en Italië ieder twee. In de vijf overige Europese landen gaat het telkens om één besmetting. In Nederland bleek een driejarig kind besmet met het virus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten