zondag 3 mei 2009

Wereldwijd ruim 900 gevallen Mexicaanse griep; al 20 doden

Wereldwijd waren vandaag door de Wereldgezondheidsoranisatie (WHO) en regeringen van getroffen landen ruim negenhonderd besmettingen met de Mexicaanse griep bevestigd. Meer dan de helft van de besmettingen, ruim 500, werden vastgesteld in Mexico, het land waar de uitbraak van het virus is begonnen. De kans is groot dat het WHO in de komende uren of dagen beslist om naar de hoogste alarmfase 6 over te schakelen. Dan is er officieel sprake van een pandemie.

77 in Europa
De ziekte is inmiddels geconstateerd in negentien landen wereldwijd. In de Verenigde Staten zijn 226 besmettingen geregistreerd, in Canada 85. In Europa gaat het om 77 besmettingen in tien landen, waarvan veertig in Spanje en twintig in Groot-Brittannië. Duitsland meldt acht ziektegevallen, Frankrijk en Italië ieder twee. In de vijf overige Europese landen gaat het telkens om één besmetting. In Nederland bleek een 3-jarig kind besmet met het virus. De andere landen waar de besmettingen zijn vastgesteld, zijn Nieuw-Zeeland (vier ziektegevallen), Israël (twee), Zuid-Korea, Costa Rica, Colombia ( telkens een) en China, waar in Hongkong een besmetting is gemeld.

20 doden
De Mexicaanse griep kostte tot nu toe twintig mensen het leven, van wie negentien in Mexico. Ook in Amerika is een sterfgeval aan het virus toegeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten