maandag 22 juni 2009

Nieuw geval van Mexicaanse griep

Er is vandaag één nieuw bevestigd geval en één waarschijnlijk geval van Mexicaanse griep in ons land. Dat meldt het Interministerieel Commissariaat Influenza. De positieve analyse betreft een man uit de provincie Antwerpen die gisteren van New York terug naar België reisde. Op dat ogenblik vertoonde hij al de eerste griepsymptomen: koorts, hoesten en spierpijn.

Toestand is niet zorgwekkend
De man contacteerde onmiddellijk zijn arts die in overleg met een gezondheidsinspecteur van de gemeenschap besliste om een test te laten uitvoeren. In afwachting van het resultaat werd de man bij hem thuis geïsoleerd en werd een behandeling met antivirale middelen gestart. Vandaag bleek de test voor de A/H1N1-griep positief. Het slachtoffer wordt nog steeds thuis verzorgd en zijn toestand is niet zorgwekkend.

Passagierslijst
Omdat de man mogelijk besmettelijk was tijdens de vlucht, hebben de gezondheidsautoriteiten besloten om de passagierslijst op te vragen. Als er andere passagiers risico hebben gelopen tijdens deze vlucht, zal de overheid contact met hen opnemen. De man had in België nog twee nauwe contacten die een preventieve behandeling met antivirale middelen krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten