zaterdag 2 mei 2009

Balans van de Mexicaanse griep: 16 doden, 381 zieken

In de nieuwe balans met betrekking tot de Mexicaanse griep is er sprake van zestien doden en 381 besmette personen, zo meldt José Angel Cordova, de Mexicaanse Minister van Volksgezondheid. In de vorige balans was er sprake van vijftien doden en 343 besmette patiënten.

Meerderheid doden zijn vrouwen
De autoriteiten konden niet opmaken of de ziekte meer toesloeg in bepaalde sociale klassen, maar "de meerderheid van de overledenen zijn vrouwen, waarvan er een zwanger was", zo gaf de minister aan tijdens een persconferentie.

Nog te vroeg voor stabilisering
Toen men hem vroeg naar een eventuele stabilisering van het aantal gevallen van Mexicaanse griep, vond Cordova het nog te vroeg om zich daarover uit te spreken. "We moeten nog enkele dagen afwachten om te kunnen inschatten of de epidemie reeds wegdeemstert", verklaarde hij.

"Minder agressief dan vogelgriep"
Eerder op de dag had de minister geschat dat het virus "niet zo agressief" is als men eerst vermoedde. Hij presenteerde een sterftecijfer dat lager lag dan dat bij de vogelgriep of SARS. In 2003 stierven 800 mensen aan deze ziekte, vooral in Azië.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten