zondag 14 juni 2009

Belgische airhostess besmet met Mexicaanse griep

Een airhostess van de Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly heeft het A/H1N1-virus opgelopen, beter bekend als de Mexicaanse griep. Dat heeft het Interministerieel Commissariaat Influenza gisteravond laten weten. Daarnaast zijn gisteren nog twee andere gevallen bevestigd, wat het totale aantal gevallen van Mexicaanse griep in ons land op 17 brengt.

Collega's krijgen virusremmers
Het is niet duidelijk hoe de airhostess besmet is geraakt met het virus. Alle andere bemanningsleden van de risicovluchten zijn intussen ook onderzocht en krijgen preventief virusremmers. Als er andere Belgen een risico hebben opgelopen tijdens deze vlucht, zal de overheid contact opnemen met hen. De identiteit van buitenlandse passagiers zal aan de gezondheidsdiensten van hun land van oorsprong meegedeeld worden voor verdere opvolging.

Vrouw uit Oost-Vlaanderen
Het tweede zaterdag bevestigde geval is een vrouw uit Oost-Vlaanderen die maandag is teruggekeerd uit New York. Ze werd thuis geïsoleerd en heeft de gepaste behandeling gekregen. Het Commissariaat benadrukt dat ze niet besmettelijk was tijdens de vlucht.

Canadese vrouw
Het derde geval is een vrouwelijke Canadese passagier die van Toronto komt, naar New Delhi zou reizen en op vrijdag 12 juni in België was voor een overstap. Omdat ze zich onwel voelde bij het instappen in het vliegtuig dat naar India zou vliegen, werd ze geïsoleerd in Zaventem. Ze is ondertussen overgebracht naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel, terwijl de bevoegde overheid contact opneemt met de passagiers op de vluchten van Toronto en naar New Delhi die een risico opgelopen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten