maandag 15 juni 2009

Twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in België

Twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep bij ons, collega van airhostess besmet
Er zijn twee nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in ons land. Dat heeft het Interministerieel Commissariaat Influenza bekendgemaakt. Het gaat om een steward die samenwerkte met de airhostess die gisteren positief testte, en om een man uit de omgeving van de vrouw uit Oost-Vlaanderen die eveneens gisteren positief testte.

De gezondheidstoestand van de twee is niet zorgwekkend. Met de twee nieuwe gevallen komt het totale aantal gevallen van besmetting met A/H1N1 nu op 19. Twee andere stalen testten negatief.

Dominicaanse Republiek
Het eerste nieuwe geval is een steward uit het team van de airhostess van Jetairfly van wie gisteren is gemeld dat ze besmet is. Zij liep het virus mogelijk op in de Dominicaanse republiek en voerde op 8 juni nog een vlucht uit vanuit de Dominicaanse Republiek. Het Interministerieel Commissariaat Influenza benadrukt dat de steward op die vlucht nog niet besmettelijk was en sindsdien ook niet meer gewerkt heeft. Omdat hij een collega is van de besmette airhostess, werd hij vrijdag in isolement geplaatst en kreeg een preventieve behandeling. Maar toen was hij dus al besmet.

Intussen zijn alle passagiers die op de bewuste vlucht vanuit de Dominicaanse Republiek in contact zijn gekomen met de airhostess opgespoord en gecontacteerd. Er werd hen gevraagd extra waakzaam te zijn op hun gezondheid.

New York
Het tweede nieuwe geval waarvan sprake is, is een man uit de directe omgeving van de vrouw uit Oost-Vlaanderen die positief testte nadat ze maandag was teruggekeerd uit het Amerikaanse New York. De man werd gisteren al geïsoleerd en kreeg de nodige behandeling.

Volgens het Interministerieel Commissariaat worden de twee nieuwe gevallen bij hun thuis behandeld. Zij krijgen een aangepaste behandeling en hun gezondheidstoestand is niet zorgwekkend. De mensen in hun omgeving zijn verwittigd, afgezonderd en krijgen nu de nodige preventieve behandelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten