zaterdag 25 juli 2009

Eis een mondmasker bij jouw baas.

Werkgevers mogen geen gezondheidsattest of vaccinatie eisen, maar mogen wel verplichte hygiënische maatregelen invoeren (bv mondmasker) en zieke werknemers naar huis sturen. Het blijft de opdracht van de werkgever om aan te tonen dat de werknemer arbeidsongeschikt is.

Dat meldt de sociale dienstverlener SD Worx, dat een samenvatting maakte van de juridische mogelijkheden waarover werkgevers beschikken tijdens de grieppandemie.

Daarnaast beschikken werkgevers over de mogelijkheid om werknemers tijdelijk in andere lokalen of op een andere werkplek te laten werken. Toch is hier enige voorzichtigheid geboden. Werkgevers mogen de arbeidsvoorwaarden uit de arbeidsovereenkomst niet eenzijdig wijzigen.

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden (op het vlak van arbeidsprocessen of plaats van tewerkstelling ) die niet in de arbeidsovereenkomst opgenomen zijn, mogen wel eenzijdig worden gewijzigd. Deze wijzingen moeten tijdelijk zijn en mogen geen grote impact hebben, bijvoorbeeld qua reistijd of bereikbaarheid van de werkplek.

Voorwaarde is wel dat deze aanpassingen genomen worden in het kader van de pandemie en noodzakelijk zijn om de werknemers te beschermen tegen de griep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten