zondag 26 juli 2009

Griepalarm dient om ons schrik aan te jagen

De Franse medische wetenschapper Bernard Debré bestempelt de A/H1N1-griep of Mexicaanse griep als "niet gevaarlijk", en het wereldwijde alarm tegen de pandemie dient alleen om ons schrik aan te jagen. Dat zegt hij in een interview in de Journal du Dimanche.

Angst
Deze griep is volgens hem zelfs iets minder gevaarlijk dan de gebruikelijke seizoensgriep. Als bekende Parijse uroloog én volksafgevaardigde voor Sarkozy's UMP-partijgelooft hij er steevast in dat alle berichtgeving over de Mexicaanse Griep enkel tot doel heeft ons schrik aan te jagen.

Snelle verspreiding
Net als andere griepen verspreidt de Mexicaanse griep zich zeer snel. Hoedanook blijft dit een gewoon griepje, en gaat het hier zeker niet om een gevaarlijk virus zoals het Marburg- of Ebolavirus.

Kritiek op de Wereldgezondheidsorganisatie
Verder heeft professor Debré nog kritiek op het WHO en tillen de overheden niet zwaar meer aan de verspreiding van het virus. Volgens hem zijn de regeringen bezweken onder de veelvuldige paniekberichten van de Wereldgezondheidsorganisatie. Daardoor denkt hij hadden de overheden geen andere keus om zo grootschalig op te treden. Zo wordt paracetamol reeds toegediend bij een ordinaire verkoudheid, zonder dat er wordt nagegaan of de besmette personen wel degelijk H1N1 hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten