maandag 15 juni 2009

Schotse vrouw was net bevallen

Het 38-jarige Schotse slachtoffer dat aan de Mexicaanse griep is overleden, was even daarvoor bevallen van een baby. Volgens Britse media is de vrouw, Jacqui Fleming, enkele dagen voor haar overlijden bevallen van een prematuur baby'tje. Artsen vechten nog voor het leven van het kindje dat drie maanden te vroeg geboren is. De vrouw heeft naast de baby nog twee zonen.

Personeel onwetend
De familie van Fleming heeft de dood van de vrouw bevestigd. "De hele familie is helemaal van de kaart. We doen er alles aan om de kinderen en parter van Jacqui zo goed mogelijk te steunen." De vrouw werd al enkele weken behandeld in het ziekenhuis, samen met negen andere Schotten die besmet zijn met nieuwe griepvirus. Volgens een ziekenhuisbron wist het personeel aanvankelijk niet eens dat de vrouw zwanger was toen ze werd binnengebracht.

Baby niet besmet
De baby ligt in het Yorkhill kinderziekenhuis in Glasgow. Tests hebben uitgewezen dat het pasgeboren kindje niet besmet is met de Mexicaanse griep. Het slachtoffer is het eerste dodelijke slachtoffer in Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten